HuurdersOrganisatiePutten
Voor de huurders van Woningstichting Putten.

Woonbond Nieuws pagina.

 

Uitnodiging   Huurdersfestival


Kom naar  het Huurdersfestival


Het Huurdersfestival 2018 is dé landelijke dag van de Woonbond dit  jaar. We nodigen u van harte uit om op zaterdag 29 september naar de  Rijtuigenloods in Amersfoort te komen. Het huurdersfestival is      veelzijdig; met live muziek, cabaret, lekker eten en drinken, een        festivalmarkt en een veelheid aan programma’s en activiteiten. Denk aan korte optredens van interessante sprekers, in debat met Tweede      Kamerleden, allerlei praktische tools, demonstraties en mini-workshops. Ook staat de dag in het teken van het afscheid van Ronald Paping en een verdere kennismaking met de nieuwe interim-directeur Paulus Jansen.

    Programma en tickets


Neem uw achterban mee!


Uw achterban is van harte welkom op dit huurdersfestival. U kunt het festival onder de aandacht brengen met onze flyer óf hen zelf persoonlijk namens uw eigen organisatie uitnodigen. U kunt daarvoor gebruik maken van onze voorbeeldbrief.

 

Wat  kan uw verhuurder investeren? 

 
Nieuwe cijfers over bestedingsruimte corporaties
    

Hoeveel kan uw corporatie investeren in nieuwbouw, renovatie en huurverlaging? Wat wil zij de komende jaren uitgeven aan nieuwbouw en woningverbetering? Met hoeveel procent wil zij de huursom laten stijgen? Daarover zijn weer nieuwe cijfers beschikbaar: de 'Indicatieve Bestedingsruimte Wooncorporaties 2018 (IBW)'. Bedoeling van de IBW is dat gemeenten en huurdersorganisaties beter onderbouwd in gesprek kunnen met corporaties, over de lokale prestatieafspraken.
       

  

  

Meeste huurders in energiezuinige woning tevreden

De meeste huurders die een energieprestatievergoeding (EPV) betalen in plaats van een energierekening, blijken na de jaarafrekening niets bij te hoeven betalen. Dat blijkt uit een recente evaluatie van het ministerie van BZK naar de mate van tevredenheid van huurders met de EPV. Lees meer

9 mei 2018


Huurstijging

Huurprijzen stijgen hard in middelgrote steden

De huurprijzen van nieuw verhuurde huurwoningen zijn hard gestegen, blijkt uit cijfers van verhuursite Pararius. Hoog tijd om de huurprijzen in de vrije sector aan banden te leggen, vindt de woonbond. Lees meer

8 mei 2018


Geldzorgen 2

'Laat je kinderen geen bijbaantjes doen'

Een huurster en haar zoon hadden in 2016 samen € 221,- teveel aan inkomen en moeten de volledige huurtoeslag over dat jaar (ruim € 2.500,-) terugbetalen. De vrouw sleepte de Belastingdienst voor de rechter, maar kreeg helaas geen gelijk.    Lees meer.

18 mei 2018