HuurdersOrganisatiePutten
Voor de huurders van Woningstichting Putten.

Woonbond Nieuws pagina.

 

Nieuws Huurbevriezing voor sociale huurders in 2021

 


 17 februari 2021

De Woonbond is blij met de huurbevriezing voor sociale huurders bij corporaties en commerciële verhuurders. Vandaag maakte minister Ollongren bekend de huren voor deze huurders te bevriezen. 

lees meer


Doe het woonkieskompas en kies voor wonen

Moeten huurprijzen in de vrije sector aan banden worden gelegd, of houden huisbazen vrij spel? Schaffen we de verhuurderheffing af? Bevriezen we de huurprijzen? Wat voor woningen moeten er gebouwd worden, en waar? 


17 februari 2021


Lees meerover Doe het woonkieskompas en kies voor wonenGeen plek voor senioren


Nederland vergrijst maar het woningaanbod is daarop niet voorbereid. Meer gelijkvloers wonen met voorzieningen onder handbereik is nodig, maar niet voorradig. Goed voorbeeld hiervan is de situatie in Lelystad. 

Lees meerover Geen plek voor senioren


16 februari 2021


Bevries de huren en schrap de verhuurderheffing


Gisteren stemde de Tweede kamer voor een motie van SP Kamerlid Beckerman om de huren in de sociale huursector te bevriezen. Eerder nam de Eerste Kamer al een dergelijke motie aan, maar die werd niet uitgevoerd. Wel kwam minister Ollongren toen met een huurverlaging voor huurders bij corporaties met een laag inkomen en hoge huur.  

Lees meerover Bevries de huren en schrap de verhuurderheffing


10 februari 2021


 

ACM tikt bedrijf achter mijnurgentie.nl op de vingers

 

StatEmpire (het bedrijf achter mijnurgentie.nl) wordt door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gedwongen te stoppen met het misleiden van consumenten.  Lees meerRecente inkomensdaling? Vraag huurverlaging aan


In 2021 hebben huurders met een relatief laag inkomen en hoge huur die een sociale huurwoning huren bij een corporatie recht op huurverlaging.  Aanvragen kan vanaf 1 januari 2021. Lees meer
Lokale lasten huurders stijgen hard


In veel grote gemeenten gaat de afvalstoffenheffing omhoog. Daardoor stijgen de lokale lasten voor huurders met gemiddeld 8%. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksuniversiteit Groningen, die lokale heffingen in 40 grote gemeenten onderzocht. Lees meer

Nieuws

Registratiepunt  Huurcommissie


De Huurcommissie heeft op verzoek van minister Ollongren een registratiepunt opgezet waar huurders die door de coronacrisis in de financiële problemen raakten een melding kunnen doen. Zo wil de minister meer zicht krijgen op hoe vaak verhuurders maatwerk weigeren voor huurders die in de knel zitten.
      
Wij willen uw vragen uw achterban op het bestaan van het registratiepunt te wijzen. Bijvoorbeeld in uw nieuwsbrief, via uw website, sociale media of andere kanalen. Hoewel de Woonbond vindt dat de minister véél meer moet doen om huurders tegemoet te komen in de crisis, roepen we huurders die nul op het rekest kregen van hun verhuurder wel op een melding te doen bij het registratiepunt.
      
Het gaat om een online registratiepunt. Maar huurders die geen toegang hebben tot internet kunnen hun registratie telefonisch doen via de helpdesk van de Huurcommissie:  070-375 4300. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. 
       

Naar registratiepunt huurcommissie   Mail de minister om huurbevriezing


16 juni 2020

Veel huurders maken zich zorgen om hun inkomen of hebben hun inkomen door de Coronacrisis al zien dalen. Terwijl de huur wel omhoog gaat. 
Er is al twee keer een motie aangenomen in de Eerste Kamer om de huren te bevriezen. Toch is minister Ollongren dit niet van plan. Via deze actiesite kunnen huurders zelf een oproep sturen aan de        minister. We voeren deze actie samen met De Goede Zaak. 

Met corporaties hebben we het Sociaal Huurakkoord gesloten. Gelukkig houden veruit de meeste corporaties zich daar aan en hebben huurdersorganisaties vaak goede afspraken kunnen maken over het huurbeleid. Maar met de economische neergang door de Coronacrisis zien veel huurders hun inkomen dalen, terwijl de huur wel stijgt. We vragen daarom aan de minister om in actie te komen zodat er meer mogelijk is. Hef dit jaar geen verhuurderheffing, zodat er bij corporaties de financiële ruimte is om de huren te bevriezen en te blijven investeren.
        
Het is nu tijd voor het kabinet om in actie te komen. Doe mee,      mail de minister, en verspreid de actiesite onder huurders.  


Naar de actiesiteEerste Kamer wil toch huurbevriezing

3 juni 2020


 

Nijestee voert afspraken huurbevriezing niet uit

 

29 mei 2020


 

Nieuwe puntentelling energielabel nadelig voor kleine woningen

 

28 mei 2020


 

Huurders krijgen minder vaak gelijk bij Huurcommissie

 

27 mei 2020Nieuwe huur verhoging, controleer op juistheid .


Controleer de huurverhoging

Veel huurders krijgen binnenkort een huurverhoging op de mat. De  jaarlijkse huurverhoging moet in de sociale huursector aan veel regels voldoen. Met de check van de Woonbond kun je controleren of je succesvol bezwaar kunt makenLees meer over Controleer de huurverhoging


6 april 2020


Stille verschuiving naar tijdelijk huurcontract

24 januari 2020

Woononderzoeker Carla Huisman (Rijksuniversiteit Groningen) waarschuwt voor een stille verschuiving van vaste naar tijdelijke huurcontracten.


lees meer


Kennis Energiebesparing

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! Download onze gratis informatiebladen over energiebesparing.


Nieuwe cijfers over bestedingsruimte corporaties
    

Hoeveel kan uw corporatie investeren in nieuwbouw, renovatie en huurverlaging? Wat wil zij de komende jaren uitgeven aan nieuwbouw en woningverbetering? Met hoeveel procent wil zij de huursom laten stijgen? Daarover zijn weer nieuwe cijfers beschikbaar: de 'Indicatieve Bestedingsruimte Wooncorporaties 2018 (IBW)'. Bedoeling van de IBW is dat gemeenten en huurdersorganisaties beter onderbouwd in gesprek kunnen met corporaties, over de lokale prestatieafspraken.

  

bekijk filmpje met uitleg over ibw

  

download de cijfers van alle corporaties    

Meeste huurders in energiezuinige woning tevreden

De meeste huurders die een energieprestatievergoeding (EPV) betalen in plaats van een energierekening, blijken na de jaarafrekening niets bij te hoeven betalen. Dat blijkt uit een recente evaluatie van het ministerie van BZK naar de mate van tevredenheid van huurders met de EPV. Lees meer

9 mei 2018


Huurstijging

Huurprijzen stijgen hard in middelgrote steden

De huurprijzen van nieuw verhuurde huurwoningen zijn hard gestegen, blijkt uit cijfers van verhuursite Pararius. Hoog tijd om de huurprijzen in de vrije sector aan banden te leggen, vindt de woonbond. Lees meer

8 mei 2018


Geldzorgen 2

'Laat je kinderen geen bijbaantjes doen'

Een huurster en haar zoon hadden in 2016 samen € 221,- teveel aan inkomen en moeten de volledige huurtoeslag over dat jaar (ruim € 2.500,-) terugbetalen. De vrouw sleepte de Belastingdienst voor de rechter, maar kreeg helaas geen gelijk.    Lees meer.

18 mei 2018

E-mail
Info