HuurdersOrganisatiePutten
Voor de huurders van Woningstichting Putten.

Woonbond Nieuws pagina.

 

Nieuws 

Huurtoeslag aanvragen over 2020? Het kan nog!

Je hebt nog tot 1 september 2021 om met terugwerkende kracht huurtoeslag aan te vragen over 2020. 

Lees meerover Huurtoeslag aanvragen over 2020? Het kan nog!


11 augustus 2021


Eerste Kamer stemt in met extra huurverhogingen 2022

De Eerste Kamer stemde 23 maart in met een wetswijziging waarmee er vanaf 1 juli 2022 hogere huurverhogingen mogelijk zijn voor huurders met een lage huur of huurders met een middeninkomen.  lees meer  

29 maart 2021   

Staat wil niet in gesprek over onrechtmatige huurverhoging

9 juli 2021

Wij praten niet met jullie, maar procederen net zo lang tot je opgeeft. Die boodschap heeft de staat voor huurders wiens inkomensgegevens onrechtmatig gedeeld zijn door de Belastingdienst. Deze huurders kregen een extra hoge huurverhoging op basis van de gedeelde inkomensgegevens.

Lees meer »

Eerste Kamer blokkeert verruiming tijdelijk contract

07/07/21
De Eerste Kamer heeft een wet die zou leiden tot meer tijdelijke huurcontracten tegengehouden. Een succes voor de Woonbond, die tegen deze wet heeft gepleit.
Lees meer »


Controleer de servicekosten

Veel huurders betalen een voorschot voor servicekosten aan hun verhuurder. Uiterlijk 30 juni 2021 hoor je de jaarafrekening te krijgen over de kosten van 2020. Lees meerover Controleer de servicekosten


25 juni 2021

Kamervragen over problemen huurtoeslag

De SP heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van ons Meldpunt Huurtoeslag, waar twee dagen na opening al 180 mensen een melding van een probleem met de huurtoeslag hadden gedaan. Lees meerover Kamervragen over problemen huurtoeslag


23 juni 2021


Woonbond: Maak bestaande huizen én nieuwbouw betaalbaar

Om de wooncrisis op te lossen moet je niet alleen betaalbare huurhuizen bouwen. Je moet ook bestaande huurwoningen weer betaalbaar maken. Dat schrijft de Woonbond in een brief aan de Tweede Kamer. Lees meerover Woonbond: Maak bestaande huizen én nieuwbouw betaalbaar


22 juni 2021

Regeling Ymere-huurders met loden leidingen

Huurders van Ymere krijgen huurkorting of 500 euro als ze te veel lood in hun leidingen hebben. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen huurdersorganisatie HYA en Ymere. Lees meerover Regeling Ymere-huurders met loden leidingen


22 juni 2021
Huurbevriezing voor sociale huurders in 2021

 


 17 februari 2021

De Woonbond is blij met de huurbevriezing voor sociale huurders bij corporaties en commerciële verhuurders. Vandaag maakte minister Ollongren bekend de huren voor deze huurders te bevriezen. 

lees meer


Doe het woonkieskompas en kies voor wonen

Moeten huurprijzen in de vrije sector aan banden worden gelegd, of houden huisbazen vrij spel? Schaffen we de verhuurderheffing af? Bevriezen we de huurprijzen? Wat voor woningen moeten er gebouwd worden, en waar? 


17 februari 2021


Lees meerover Doe het woonkieskompas en kies voor wonenGeen plek voor senioren


Nederland vergrijst maar het woningaanbod is daarop niet voorbereid. Meer gelijkvloers wonen met voorzieningen onder handbereik is nodig, maar niet voorradig. Goed voorbeeld hiervan is de situatie in Lelystad. 

Lees meerover Geen plek voor senioren


16 februari 2021


Bevries de huren en schrap de verhuurderheffing


Gisteren stemde de Tweede kamer voor een motie van SP Kamerlid Beckerman om de huren in de sociale huursector te bevriezen. Eerder nam de Eerste Kamer al een dergelijke motie aan, maar die werd niet uitgevoerd. Wel kwam minister Ollongren toen met een huurverlaging voor huurders bij corporaties met een laag inkomen en hoge huur.  

Lees meerover Bevries de huren en schrap de verhuurderheffing


10 februari 2021


 

ACM tikt bedrijf achter mijnurgentie.nl op de vingers

 

StatEmpire (het bedrijf achter mijnurgentie.nl) wordt door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gedwongen te stoppen met het misleiden van consumenten.  Lees meerRecente inkomensdaling? Vraag huurverlaging aan


In 2021 hebben huurders met een relatief laag inkomen en hoge huur die een sociale huurwoning huren bij een corporatie recht op huurverlaging.  Aanvragen kan vanaf 1 januari 2021. Lees meer
Lokale lasten huurders stijgen hard


In veel grote gemeenten gaat de afvalstoffenheffing omhoog. Daardoor stijgen de lokale lasten voor huurders met gemiddeld 8%. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksuniversiteit Groningen, die lokale heffingen in 40 grote gemeenten onderzocht. Lees meer

Nieuws

Registratiepunt  Huurcommissie


De Huurcommissie heeft op verzoek van minister Ollongren een registratiepunt opgezet waar huurders die door de coronacrisis in de financiële problemen raakten een melding kunnen doen. Zo wil de minister meer zicht krijgen op hoe vaak verhuurders maatwerk weigeren voor huurders die in de knel zitten.
      
Wij willen uw vragen uw achterban op het bestaan van het registratiepunt te wijzen. Bijvoorbeeld in uw nieuwsbrief, via uw website, sociale media of andere kanalen. Hoewel de Woonbond vindt dat de minister véél meer moet doen om huurders tegemoet te komen in de crisis, roepen we huurders die nul op het rekest kregen van hun verhuurder wel op een melding te doen bij het registratiepunt.
      
Het gaat om een online registratiepunt. Maar huurders die geen toegang hebben tot internet kunnen hun registratie telefonisch doen via de helpdesk van de Huurcommissie:  070-375 4300. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. 
       

Naar registratiepunt huurcommissie   Mail de minister om huurbevriezing


16 juni 2020

Veel huurders maken zich zorgen om hun inkomen of hebben hun inkomen door de Coronacrisis al zien dalen. Terwijl de huur wel omhoog gaat. 
Er is al twee keer een motie aangenomen in de Eerste Kamer om de huren te bevriezen. Toch is minister Ollongren dit niet van plan. Via deze actiesite kunnen huurders zelf een oproep sturen aan de        minister. We voeren deze actie samen met De Goede Zaak. 

Met corporaties hebben we het Sociaal Huurakkoord gesloten. Gelukkig houden veruit de meeste corporaties zich daar aan en hebben huurdersorganisaties vaak goede afspraken kunnen maken over het huurbeleid. Maar met de economische neergang door de Coronacrisis zien veel huurders hun inkomen dalen, terwijl de huur wel stijgt. We vragen daarom aan de minister om in actie te komen zodat er meer mogelijk is. Hef dit jaar geen verhuurderheffing, zodat er bij corporaties de financiële ruimte is om de huren te bevriezen en te blijven investeren.
        
Het is nu tijd voor het kabinet om in actie te komen. Doe mee,      mail de minister, en verspreid de actiesite onder huurders.  


Naar de actiesiteEerste Kamer wil toch huurbevriezing

3 juni 2020


 

Nijestee voert afspraken huurbevriezing niet uit

 

29 mei 2020


 

Nieuwe puntentelling energielabel nadelig voor kleine woningen

 

28 mei 2020


 

Huurders krijgen minder vaak gelijk bij Huurcommissie

 

27 mei 2020Nieuwe huur verhoging, controleer op juistheid .


Controleer de huurverhoging

Veel huurders krijgen binnenkort een huurverhoging op de mat. De  jaarlijkse huurverhoging moet in de sociale huursector aan veel regels voldoen. Met de check van de Woonbond kun je controleren of je succesvol bezwaar kunt makenLees meer over Controleer de huurverhoging


6 april 2020


Stille verschuiving naar tijdelijk huurcontract

24 januari 2020

Woononderzoeker Carla Huisman (Rijksuniversiteit Groningen) waarschuwt voor een stille verschuiving van vaste naar tijdelijke huurcontracten.


lees meer


Kennis Energiebesparing

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! Download onze gratis informatiebladen over energiebesparing.
  E-mail
Info