HuurdersOrganisatiePutten
Voor de huurders van Woningstichting Putten.

Woonbond Nieuws pagina.


Nieuws


Mail de minister om huurbevriezing


16 juni 2020

Veel huurders maken zich zorgen om hun inkomen of hebben hun inkomen door de Coronacrisis al zien dalen. Terwijl de huur wel omhoog gaat. 
Er is al twee keer een motie aangenomen in de Eerste Kamer om de huren te bevriezen. Toch is minister Ollongren dit niet van plan. Via deze actiesite kunnen huurders zelf een oproep sturen aan de        minister. We voeren deze actie samen met De Goede Zaak. 

Met corporaties hebben we het Sociaal Huurakkoord gesloten. Gelukkig houden veruit de meeste corporaties zich daar aan en hebben huurdersorganisaties vaak goede afspraken kunnen maken over het huurbeleid. Maar met de economische neergang door de Coronacrisis zien veel huurders hun inkomen dalen, terwijl de huur wel stijgt. We vragen daarom aan de minister om in actie te komen zodat er meer mogelijk is. Hef dit jaar geen verhuurderheffing, zodat er bij corporaties de financiële ruimte is om de huren te bevriezen en te blijven investeren.
        
Het is nu tijd voor het kabinet om in actie te komen. Doe mee,      mail de minister, en verspreid de actiesite onder huurders.  
Eerste Kamer wil toch huurbevriezing

3 juni 2020


 

Nijestee voert afspraken huurbevriezing niet uit

 

29 mei 2020


 

Nieuwe puntentelling energielabel nadelig voor kleine woningen

 

28 mei 2020


 

Huurders krijgen minder vaak gelijk bij Huurcommissie

 

27 mei 2020Nieuwe huur verhoging, controleer op juistheid .


Controleer de huurverhoging

Veel huurders krijgen binnenkort een huurverhoging op de mat. De  jaarlijkse huurverhoging moet in de sociale huursector aan veel regels voldoen. Met de check van de Woonbond kun je controleren of je succesvol bezwaar kunt makenLees meer over Controleer de huurverhoging


6 april 2020


Stille verschuiving naar tijdelijk huurcontract

24 januari 2020

Woononderzoeker Carla Huisman (Rijksuniversiteit Groningen) waarschuwt voor een stille verschuiving van vaste naar tijdelijke huurcontracten.


lees meer


Kennis Energiebesparing

Een goed geïnformeerde huurder krijgt meer voor elkaar! Download onze gratis informatiebladen over energiebesparing.


Nieuwe cijfers over bestedingsruimte corporaties
    

Hoeveel kan uw corporatie investeren in nieuwbouw, renovatie en huurverlaging? Wat wil zij de komende jaren uitgeven aan nieuwbouw en woningverbetering? Met hoeveel procent wil zij de huursom laten stijgen? Daarover zijn weer nieuwe cijfers beschikbaar: de 'Indicatieve Bestedingsruimte Wooncorporaties 2018 (IBW)'. Bedoeling van de IBW is dat gemeenten en huurdersorganisaties beter onderbouwd in gesprek kunnen met corporaties, over de lokale prestatieafspraken.

  

  

Meeste huurders in energiezuinige woning tevreden

De meeste huurders die een energieprestatievergoeding (EPV) betalen in plaats van een energierekening, blijken na de jaarafrekening niets bij te hoeven betalen. Dat blijkt uit een recente evaluatie van het ministerie van BZK naar de mate van tevredenheid van huurders met de EPV. Lees meer

9 mei 2018


Huurstijging

Huurprijzen stijgen hard in middelgrote steden

De huurprijzen van nieuw verhuurde huurwoningen zijn hard gestegen, blijkt uit cijfers van verhuursite Pararius. Hoog tijd om de huurprijzen in de vrije sector aan banden te leggen, vindt de woonbond. Lees meer

8 mei 2018


Geldzorgen 2

'Laat je kinderen geen bijbaantjes doen'

Een huurster en haar zoon hadden in 2016 samen € 221,- teveel aan inkomen en moeten de volledige huurtoeslag over dat jaar (ruim € 2.500,-) terugbetalen. De vrouw sleepte de Belastingdienst voor de rechter, maar kreeg helaas geen gelijk.    Lees meer.

18 mei 2018

E-mail
Info