HuurdersOrganisatiePutten
Voor de huurders van Woningstichting Putten.

Dit is een pagina voor de bewoners van Woningstichting Putten

WoonGemakPutten

WoonGemakPutten: lang(er) thuis wonen met extra gemak, comfort en veiligheid.

Woont u in een fijne buurt? Wilt u graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Dat begint met een veilig en comfortabel huis. Het is tegenwoordig mogelijk om van alles in en om uw woning aan te passen om lang comfortabel en veilig thuis te wonen. Vaak meer dan u denkt. Van slimme handigheidjes tot meer ingrijpende veranderingen. Voor direct extra gemak, maar ook om voorbereid te zijn op de toekomst. Het is belangrijk om nu vast na te denken over de inrichting van uw woning, zodat u ook op oudere leeftijd zelfstandig kunt blijven wonen.

WoonGemakPutten laat zien wat u zelf kunt doen in en om uw woning voor extra gemak, comfort en veiligheid. Op deze website vindt u informatie en tips. Waar kunt u terecht voor een woningadvies dat past bij uw persoonlijke situatie? Welke slimme aanpassingen in uw huis zijn mogelijk? Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen met aanpassingen in huis? Of met welke praktische zaken u alvast rekening kunt houden? Ontdek wat u zelf kunt doen in uw woning en doe alvast de huistest of vraag een huisbezoek aan. WoonGemakPutten is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Welzijn Putten, Wijkverpleegkundigen Putten, Woningstichting Putten, Participatieraad Putten en gemeente Putten. 

Waarom de campagne WoonGemakPutten?

De campagne WoonGemakPutten is opgezet, omdat we het belangrijk vinden dat u comfortabel en veilig woont en dat ook in de toekomst kunt blijven doen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Met WoonGemakPutten vragen we aandacht voor deze zaken. We brengen u op ideeën en misschien geven wij u zelfs wel een duwtje in de rug om zelf met uw woning aan de slag te gaan.

Wat houdt de campagne WoonGemakPutten in?

Allereerst vindt u op deze website veel informatie over mogelijke aanpassingen in en om uw woning. Daarnaast organiseert de gemeente diensten voor inwoners van de gemeente Putten. Zo kunt u bijvoorbeeld een persoonlijk advies krijgen over uw woonsituatie. Daarvoor kunt u een gratis huisbezoek aanvragen van een vrijwillige onafhankelijke WoonGemakPutten-adviseur van Stichting Welzijn Putten (SWP). Meer informatie over het huisbezoek.
Ook organiseerde de gemeente in november 2016 een informatiemarkt WoonGemakPutten. Bezoekers konden hier informatie van verschillende organisaties en bedrijven krijgen over het langer zelfstandig thuiswonen. Ook werden er workshops en presentaties gegeven over onder andere inbraakpreventie, woningaanpassingen, InBalans en OZOverbindzorg.

Uw WoonGemakPutten-contactpersoon

Voor informatie over het project WoonGemakPutten (met uitzondering voor het aanvragen van een gratis onafhankelijk advies) kunt u contact opnemen met Eva Krabbenbos, telefoonnummer (0341) 359 739.

Meer weten? Download onze folder WoonGemakPutten (PDF, 3,68MB).

Doe zelf (online) de huistest

Uw huis is uw thuis. Hier wilt u graag nog lang veilig en comfortabel wonen. De huistest helpt u hier inzicht in te krijgen. Doe de gratis huistest en test zelf de veiligheid van uw woning en ontdek de verbeterpunten. U krijgt ook gelijk een indicatie van de kosten die daarbij horen.

Doe zelf de huistest op de website van de Geldersche Huistest.


Wat als u huurder bent?

Bent u huurder en wilt u iets aan uw woning veranderen? Dan is het verstandig om, voordat u met uw woning aan de slag gaat, eerst contact op te nemen met uw verhuurder. Deze kan u informeren over de spelregels die gelden voor het aanpassen van een huurwoning.

Spelregels bij Woningstichting Putten

Huurt u een woning van Woningstichting Putten en wilt u iets aan uw woning veranderen? Lees dan de spelregels in onderstaande folder. 

>> Folder Woningverandering Woningstichting Putten


Missie en bestaansrecht

In de visie van Woningstichting Putten (WSP) moet iedereen goed kunnen wonen. Er zouden geen knelpunten op de woningmarkt mogen bestaan. Iedereen zou de voor hem of haar ideale wooncarrière moeten kunnen doorlopen en naar tevredenheid kunnen wonen in een omgeving waar hij of zij zich thuis voelt. De WSP denkt aan deze ideale situatie een bijdrage te kunnen leveren door zich vooral te richten op de huisvesting van mensen die hiervoor zelf niet kunnen zorgen, zodat iedereen goed kan wonen en zich thuis voelt in zijn of haar omgeving.

Onze missie luidt dan ook:Woningstichting Putten wil op de woningmarkt van Putten dé partij zijn die zorgt voor goed en betaalbaar wonen voor nu en in de toekomst. Wij zorgen voor huisvesting van mensen die hierin vanuit financiële of sociale omstandigheden niet zelf kunnen voorzien en dragen bij aan een prettige woonomgeving en goede onderlinge contacten tussen bewoners, met als doel dat iedereen zich thuisvoelt. 

Staat u al ingeschreven bij Woningstichting Putten?

7 april 2016

Wist u dat:    

 • Er per 1 juli 2016 veranderingen komen in de woonruimteverdeling?
 • Iedereen die in de regio Noord-Veluwe in een zelfstandige huurwoning woont en zich uiterlijk op 30 juni 2016 bij ons inschrijft als woningzoekende, een groot voordeel heeft?      
 • U de jaren dat u als huurder op uw huidige adres woont mag gebruiken als reeds opgebouwde inschrijfduur?
  Bijvoorbeeld: U wilt in de toekomst graag in een appartement in het centrum wonen, waardoor u de regie over uw leven zo lang mogelijk in eigen handen kunt houden.      
 • Deze voordeelregel ook geldt als u in een koopwoning woont?      
 • Er vele jaren inschrijfduur nodig zijn om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen?      
 • U zich ook uit voorzorg kunt inschrijven? 
  Bijvoorbeeld: Als u in de toekomst graag in een appartement in het centrum wilt wonen, waarmee u de regie over uw leven zo lang mogelijk in eigen handen kunt houden.      
 • De voordeelregel (zonder uitzonderingen) voor de woonduur echt na 30 juni 2016 stopt. Daarna wordt u ingeschreven vanaf de dag dat u zich als woningzoekende meldt.      
 • Dat er vanaf 1 juli jaarlijks € 15,- inschrijfgeld in rekening gebracht wordt?      
 • Ingeschreven woningzoekenden voortaan ook inschrijfgeld gaan betalen op de betreffende inschrijfdatum, maar niet met terugwerkende kracht?     

  Ik sta al ingeschreven. Moet ik zelf iets doen?    
 • Nee, De bestaande inschrijvingen worden door de WSP omgezet naar het nieuwe systeem.      
 • Iedere woningzoekende ontvangt eind juni een email of brief met uitleg over de website, inloggegevens en het (toekomstige) inschrijfgeld.      
 • Woningen worden passend toegewezen. Zorg er dus voor dat alle persoonsgegevens (inkomen, huishoudgrootte) juist zijn!  

U kunt u inschrijven via onze website http://www.wsputten.nl/inschrijven/page.html of een aanvraagformulier aanvragen via 0341-3757405 of kom gerust even bij ons langs. 
 
Wij staan graag tot uw dienst!


Meer gemak voor woningzoekenden

4 april 2016

Inschrijven én een passende huurwoning vinden via de vernieuwde website van de samenwerkende woningcorporaties op de Noord-Veluwe!

Er komen wijzigingen aan voor mensen die zoeken naar een sociale huurwoning op de Noord-Veluwe. Medio 2016 zetten deltaWonen, Omnia Wonen, UWOON en Woningstichting Putten een nieuwe stap in hun regionale samenwerking. Dan verschijnt hun vernieuwde gezamenlijke website www.hurennoordveluwe.nl met actueel aanbod, een nieuw uiterlijk, maar vooral, met meer gebruiktsgemak voor woningzoekenden.

Eén loket voor inschrijven, geschikte woningen zoeken en reageren op een passende woning
Inschrijven als woningzoekende, zoeken in het totale woningaanbod met een persoonlijk zoekprofiel, reageren op passende huurwoningen" het kan vanaf 28 juni 2016 allemaal via www.hurennoordveluwe.nl. In plaats van wekelijks, publiceren de woningcorporaties dagelijks de vrijkomende sociale huurwoningen op deze website. Woningzoekenden kunnen dan ook iedere dag reageren op beschikbare woningen. Zij kunnen een persoonlijk zoekprofiel aanmaken en krijgen een e-mail zodra er een geschikte woning beschikbaar is. Om teleurstellingen te voorkomen kunnen woningzoekenden verder alleen reageren op passend aanbod. Dus alleen op huurwoningen met een huurprijs die past bij hun inkomen.

Loting en jaarlijks inschrijfgeld 
De vernieuwde website maakt het ook mogelijk om een beperkt deel van de huurwoningen toe te wijzen via loting. Dit biedt meer kansen aan mensen die op een kortere termijn een huurwoning nodig hebben, maar pas kort inschrijfduur hebben opgebouwd. Een andere reeds aangekondigde wijziging betreft het invoeren van inschrijfgeld: een inschrijving als woningzoekende kost vanaf 28 juni 2016 jaarlijks 15 euro. Nieuwe woningzoekenden betalen dit direct bij inschrijving. Staat u al ingeschreven dan betaalt u het inschrijfgeld vanaf heden op uw inschrijfdatum. Inschrijfgeld wordt niet met terugwerkende kracht berekend. Alle ingeschreven woningzoekenden ontvangen jaarlijks een herinnering om hun inschrijving te verlengen. 

Persoonlijk bericht voor ingeschreven woningzoekenden
Reeds bestaande inschrijvingen van woningzoekenden bij één van de corporaties, worden automatisch overgezet naar het nieuwe systeem. Deze mensen ontvangen op 28 juni 2016 bericht om hun inschrijving te activeren, met een uitleg over de website, hun inloggegevens en het (toekomstige) inschrijfgeld. 

Overgangsregeling tot en met 30 juni 2016
Voor mensen die al zelfstandig in een (legale) huur- of koopwoning wonen in de regio Noord-Veluwe, is 30 juni 2016 een belangrijke datum. Schrijven zij zich uiterlijk die dag in als woningzoekende, dan mogen zij de woonduur op hun huidige adres gebruiken als opgebouwde inschrijfduur. Daarna vervalt de overgangsregeling en geldt alleen de daadwerkelijke inschrijfdatum voor het opbouwen van inschrijfduur.

Apart inschrijven voor een huurwoning in Epe, Heerde of Hattem
Woningcorporatie Triada neemt geen deel aan de regioale website. Mensen die een huurwoning zoeken in Epe, Hattem of Heerde, moeten zich inschrijven bij Triada. 


Jaaroverzicht Huurdersorganisatie Putten

2015  pdf

2014  pdf

2013  pdf 

2012  pdf 


Bewonersavond archief.

2017 

2015

2013

2011


 

                                                       

Dus deze pagina is er voor u alle huurders van de Woningstichting Putten.